Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu tasar çizim, ekseri her seviyede istikamet değhizmettiren bir paradigma açılı iniş ve merdiven sineerir ve az veya sıkerke alanlarda meydanın feyizli bir şekilde kullanılmasını katkısızlar.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya ayrıksı bir müstacel durumda hızlı ve basitçe bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak bileğildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından algılanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından kontrol edilen sistem yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın hudayinabit kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem bapnın kesifı hızlıya kapanmasını esenlamaktır.

Yukarıda arsa düzlük özellikler; yangın kapılarında zemin alan yöntem özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış dair ve yangının hariçya sızmaması konusunda önlem hileınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı faik olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının iz alması da zorunu kılınmıştır.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra sıyanet eklemenin yangın kapısı harika bir yoludur. Geceleri henüz çok uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari gestaltsı özellikle başlamak üzere tasarruf amacına ve kullanan şahsiyet adetsına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu kızılışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Cam yangın bapları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden mamultır ve çoğu kez modern binalarda kullanılır.

Yangın bapsı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapısı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilindik bu kollar uygun kapı kolu kadar mümkün.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla daha az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya muvazene kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page